10km

10km metsälenkki

Tunnelmallinen hiihtolenkki osin metsän siimeksessä. Lenkin alkua ja loppua lukuunottamatta melko tasaista maastoa. Lenkki kulkee pääosin metsässä sekä peltoaukeilla.

Lähtö parkkialueelta kohti urheilukentän takaosassa olevaa varastorakennusta. Hieman ennen rakennusta käännytään oikeaan, opasteet 4km / 10km. 

Lenkki erkanee 4km hiihtolenkistä noin 2km kohdalla. Paikalla opasteet. Tätä ennen reitti kulkee tovin aurattua tietä pitkin. Latu-urat eivät jää näkyviin, mutta toistaiseksi tietä on päässyt kuitenkin vielä hiihtämään. 

Seuraavan metsäautotien kohdalla mahdollisuus käydä Vakkalan suunnalla (oikealle kääntyvä latu) tai sujutella suoraan pysyen kympin lenkillä.

Suoraan jatkettaessa päädytään lopulta Siivikon metsätielle. Siellä käännös vasempaan. Jos haluat täyden kympin täyteen, kannattaa tehdä pisto metsäautotietä oikealle (käy Haapaniementiellä) tai suoraan yli. 

Matkan jatkuessa takaisin kohti Kiikkaa, tulee hetken päästä hakkuuaukea, josta pieni lasku jälleen metsän suojiin. Laskun keskeltä lähtee latu oikealle, Vehkakorpeen. Jos haluat pysytellä kympin ladulla, sujuttele lasku rauhassa alas. Lumen vähentyessä / tiivistyessä, laskussa voi tulla esiin maa-ainesta tai se on jäinen ja latu-ura osin hävinnyt. 

Loppu kuten 1,5km ja 4km ladulla.

Kevättalvella puista tippuva lumi ja vesi tuovat mukanaan maahan ja ladulle roskaa sekä tekevät siitä toisin paikoin jäisen. Ykköskapulaa ei kannata välttämättä alleen tälle lenkille ottaa. Tavallinen kuntohiihtäjä pärjää kuitenkin hyvin normivälineistöllään.